علامه حلی شب جمعه ای به زیارت امام حسین علیه السلام میرفت. ایشان تنها بر روی الاغی سوار شده بود و تازیانه هم در دستش بود. در بین راه شخص عربی پیاده به همراه علامه راه افتاده و با هم مشغول صحبت شدند. وقتی مقداری از راه را رفتند علامه متوجه شد که این مرد شخص دانایی است. بنا بر این در مورد همه مسائل علمی باهم صحبت کردند و علامه بیشتر متوجه میشد که این مرد دارای علم و فضیلت بسیاری است. علامه مشکلاتی را که در علم برایش پیش آمده بود را یکی یکی از ایشان سوال میکرد و آن شخص همه آنها را جواب میفرمود تا اینکه به مساله ای رسیدند که آن شخص فتوایی داد ولی علامه آن فتوا را رد کرد و گفت : در مورد فتوای شما حدیثی نداریم.
آن مرد گفت: حدیثی در این مورد شیخ طبرسی در کتاب تهذیب بیان کرده است و شما از اول کتاب تهذیب فلان قدر ورق بزنید و در فلان صفحه در سطر چندم این حدیث را مشاهده خواهید نمود.
علامه تعجب کرد که این شخص چه کسی است. آنگاه علامه از آن شخص پرسید: آیا در زمان غیبت کبری میتوان امام زمان علیه السلام را زیارت کرد یا نه؟
در این هنگام تازیانه از دست علامه افتاد و آن شخص بزرگوار خم شد و تازیانه را برداشت و در دست علامه گذاشت و به علامه فرمود: چگونه صاحب الزمان را نمیتوان دید در حالی که دست او در دست تو است؟
پس علامه بی اختیار خود را از حیوان پایین انداخت تا پای آن حضرت را ببوسد و بیهوش شد. چون به هوش آمد کسی را ندید. به خانه برگشت و آن حدیث را در همان صفحه وسطری که حضرت نشان داده بود ملاحظه کرد.
منبع: ملاقات علمای بزرگ اسلام با امام زمان علیه السلام؛ واحد تحقیقاتی گل نرگس
رسولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله: إذا غَضِبَ اللَّهُ عَلى امَّةٍ ولَم يُنزِل بِهَا العَذابَ، غَلَت أسعارُها، وقَصُرَت أعمارُها، ولَم تَربَح تُجّارُها، ولَم تَزكُ ثِمارُها، ولَم تَغزُر أنهارُها، وحُبِسَ عَنها أمطارُها، وسُلِّطَ عَلَيها شِرارُها.
ترجمه:
هر گاه خداوند بر امّتى خشم گيرد و بر آن عذاب نازل نكند، قيمتها در آن بالا مى رود، آبادانى اش كاهش مى يابد، بازرگانانش سود نمى برند، ميوه هايش رشد نمى كنند، جوى هايش پُر آب نمى گردند، باران بر آن فرو نمى بارد، و بَدانش بر آن سلطه مى يابند.
الكافي (ط - دارالحديث)، ج10، ص: 553
و آن حضرت فرمود: كسى كه كلمه «نمى دانم» را از دست بگذارد تير هلاكت بر مواضع حساس كشتنى اش نشيند.
منبع: نهج البلاغه، ترجمه انصاریان، حکمت 85
شبی یک ساعت دعا بخوانید. اگر حال دعا نداشتید باز هم خلوت با خدا را ترک نکنید. در بیداری سحر و ثلث آخر شب آثار عجیبی است. هر چیزی را که از خدا بخواهی از گدایی سحرها میتوان حاصل نمود. از گدایی سحرها کوتاهی نکنید که هرچه هست در آن است.
شیخ جعفر مجتهدی
پایگاه فرهنگی - مذهبی ازکی 1392 ©
کپی برداری از مطالب، با ذکر منبع مجاز میباشد
طراحی و پشتیبانی: آتروپات وب