علامه حسن زاده آملی میگوید:
یکی از فرمایشات ایشان (علامه طباطبایی) که بارها به زبان می آوردند این است که تخم همه سعادت ها مراقبت است. مراقبت یعنی کشیک نفس کشیدن. بچه آنقدر مراقبت نمیخواهد که نفس میخواهد. خوب بچه را میدانید که تا پدر و مادر از او غافل شوند، از نردبان بالا میرود، به آتش دست میزند. همه اینها برای او ضرر دارد. باید کشیک این بچه را بکشند تا مبادا حادثه ای برایش رخ دهد. وضع و حال نفس از بچه شدیدتر است و باید عقل بیشتر ناظر حال او باشد. باری فرمود: تخم سعادت، مراقبت است.
خلاصه فرمایش ایشان این است که انسان باید قرآنی باشد. چطور قرآن را میبیند: « لا یمسه الا المطهرون»(واقعه/79) باید بنده و جنابعالی کسی باشیم که جز پاکیزگان را مس نکنیم؛ حرفی را که میشنویم باید پاک باشد، اندیشه باید پاک باشد و تمام اطوار و احوالش قرآنی باشد. علامه خودشان بر این مبنا خیلی مراقب بودند.
منبع: کتاب سیری در سیره علمی و عملی علامه طباطبایی ( مراد علی شمس)
رسولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله: إذا غَضِبَ اللَّهُ عَلى امَّةٍ ولَم يُنزِل بِهَا العَذابَ، غَلَت أسعارُها، وقَصُرَت أعمارُها، ولَم تَربَح تُجّارُها، ولَم تَزكُ ثِمارُها، ولَم تَغزُر أنهارُها، وحُبِسَ عَنها أمطارُها، وسُلِّطَ عَلَيها شِرارُها.
ترجمه:
هر گاه خداوند بر امّتى خشم گيرد و بر آن عذاب نازل نكند، قيمتها در آن بالا مى رود، آبادانى اش كاهش مى يابد، بازرگانانش سود نمى برند، ميوه هايش رشد نمى كنند، جوى هايش پُر آب نمى گردند، باران بر آن فرو نمى بارد، و بَدانش بر آن سلطه مى يابند.
الكافي (ط - دارالحديث)، ج10، ص: 553
و آن حضرت فرمود: كسى كه كلمه «نمى دانم» را از دست بگذارد تير هلاكت بر مواضع حساس كشتنى اش نشيند.
منبع: نهج البلاغه، ترجمه انصاریان، حکمت 85
شبی یک ساعت دعا بخوانید. اگر حال دعا نداشتید باز هم خلوت با خدا را ترک نکنید. در بیداری سحر و ثلث آخر شب آثار عجیبی است. هر چیزی را که از خدا بخواهی از گدایی سحرها میتوان حاصل نمود. از گدایی سحرها کوتاهی نکنید که هرچه هست در آن است.
شیخ جعفر مجتهدی
پایگاه فرهنگی - مذهبی ازکی 1392 ©
کپی برداری از مطالب، با ذکر منبع مجاز میباشد
طراحی و پشتیبانی: آتروپات وب