وقتی اویس قرنی تشریف آوردند مدینه، خلیفه دوم گفت: بایستی ما را نصیحت کنی. فرمودند: پیامبر را تو درک کردی. همان نصیحت هائی که از حضرت گرفتی برای تو بس است. گفت: نه! بایستی مرا نصیحت کنی. ایشان چند نصیحت فرمودند و در آخر فرمایشات خود فرمودند: می دانی در جنگ اُحُد کدام دندان پیامبر افتاده؟ گفت: نه! من نمی دانم. اویس فرمود: اما من می دانم کدام دندان مبارک حضرت افتاد! - تا هشتاد، نود سال قبل در منطقه اُحُد، بارگاهی بود در محل دفن دندان رسول الله که مسلمانان از آن مکان تبرک می جستند. حضرت وقتی در منا، موهای مبارک سرشان را کوتاه فرمودند، مسلمانان اجازه ندادند حتی یک مو، از سر رسول الله زمین برسد. آب وضوی حضرت را از باب تیمّن و تبرّک می بردند. کسی نمی گفت: این ها شرک یا کفر است. وهابیون که پیدا شدند همه این کارها را شرک و کفر نامیدند. این ها بودند که آن بارگاه را در منطقه احد با خاک یکسان کردند.
خلیفه دوم گفت: تو که در اُحُد نبودی از کجا فهمیدی کدام دندان مبارک رسول الله افتاده است؟
فرمودند: از آنجا که در آن زمان وقتی دندان مبارک حضرت شکست و افتاد، در همان لحظه همان دندان من افتاد!
هضم این فرمایش واقعاً سنگین است. بیانگر ارتباطی عجیب است.
در روایات آمده است که حضرت سلمان وقتی والی مدائن بودند، چیزی را دلشان نمی خواست الّا اینکه همان را علی علیه السلام در کوفه دلشان می خواست «کان لا یهوی الا ما هوی علی» این چه ارتباطی است؟
- میدانید چرا گاهی انسان دلتنگ می شود؟ در روایت است که راوی از حضرت سؤال کرد: گاهی دلم می گیرد. هرچه فکر می کنم دلیل آن را نمی یابم. حضرت فرمودند: دلیل آن این است که دل امام زمان تو گرفته می شود و به تبع آن دل تو نیز گرفته می شود.
آیت الله سید حسن عاملی
رسولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله: إذا غَضِبَ اللَّهُ عَلى امَّةٍ ولَم يُنزِل بِهَا العَذابَ، غَلَت أسعارُها، وقَصُرَت أعمارُها، ولَم تَربَح تُجّارُها، ولَم تَزكُ ثِمارُها، ولَم تَغزُر أنهارُها، وحُبِسَ عَنها أمطارُها، وسُلِّطَ عَلَيها شِرارُها.
ترجمه:
هر گاه خداوند بر امّتى خشم گيرد و بر آن عذاب نازل نكند، قيمتها در آن بالا مى رود، آبادانى اش كاهش مى يابد، بازرگانانش سود نمى برند، ميوه هايش رشد نمى كنند، جوى هايش پُر آب نمى گردند، باران بر آن فرو نمى بارد، و بَدانش بر آن سلطه مى يابند.
الكافي (ط - دارالحديث)، ج10، ص: 553
و آن حضرت فرمود: كسى كه كلمه «نمى دانم» را از دست بگذارد تير هلاكت بر مواضع حساس كشتنى اش نشيند.
منبع: نهج البلاغه، ترجمه انصاریان، حکمت 85
شبی یک ساعت دعا بخوانید. اگر حال دعا نداشتید باز هم خلوت با خدا را ترک نکنید. در بیداری سحر و ثلث آخر شب آثار عجیبی است. هر چیزی را که از خدا بخواهی از گدایی سحرها میتوان حاصل نمود. از گدایی سحرها کوتاهی نکنید که هرچه هست در آن است.
شیخ جعفر مجتهدی
پایگاه فرهنگی - مذهبی ازکی 1392 ©
کپی برداری از مطالب، با ذکر منبع مجاز میباشد
طراحی و پشتیبانی: آتروپات وب